Projectes i Accions

Assessorament, acompanyament i derivació:

No saps si tu o algú del teu entorn té la malaltia?
No saps en què consisteix, com funciona, què has de fer?
Com et pots recuperar o motivar per a la rehabilitació?
Necessites rebre algun tipus d’atenció, ja sigui psicològica, mèdica, social, comunitària...?

Escriu-nos a aquesta web, truca’ns, envia’ns un mail o posa’t en contacte a través de les nostres xarxes socials, estarem encantades i encantats de poder ajudar-te en tot el que puguem!

No et preocupis que un dels nostres valors fonamentals és la confidencialitat, així que el que parlem o fem quedarà entre nosaltres.

Grups d’Ajuda Mútua (GAM):

Trobades setmanals al local, gratuïtes i confidencials de 2 hores per grups de fins a 12 persones.
Qui els coordina s’ha format a través del projecte Activa’t per la salut mental de la Federació de Salut Mental de Catalunya.
És un tipus d’intervenció comunitària on les pròpies persones amb addicció s’ajuden entre elles.

Són espais d’escolta, empatia i comprensió entre iguals en els quals qui compartim tenir la malaltia o tenir una coaddicció (cuidem de persones amb aquesta patologia o les tenim molt a prop) expliquem el que sentim, treballem les nostres habilitats socials, trobem persones que ens entenen i ens recolzen sense jutjar-nos, sortim de l’aïllament, promovem la nostra autoestima, compartim recursos per fer front als problemes i essencialment intentem superar o millorar la nostra situació.

Protegim la informació que es parla als GAM signant acords de confidencialitat que blinden les nostres dades personals. Informa’t i vine a provar!

  • GAM en primera persona:
    Per qualsevol persona que pateixi alguna addicció a substàncies o comportamental. Ens trobem al local els dimecres de 19h a 21h.
  • GAM per familiars o altres persones de l’entorn (coaddictes):
    Ens trobem al local els dilluns i els dimarts de 19h a 21h.
  • GAM formatiu:
    1 o 2 cops al mes, la sessió la coordina un/a professional de la psiquiatria, la medicina o la psicologia per resoldre dubtes dels participants i aportar eines i estratègies per solucionar problemes.

Es dupliquen els assistents als grups familiars de Projecte Vida - Altaveu el diari digital d'Andorra

 

G.A.M per dones que han patit violència de gènere i pateixen un trastorn addictiu.

En el gam de dones compatirem les nostres experiències relacionades amb les addiccions i la violència per motius de gènere. Volem crea xarxes d’ajuda mútua i cures entre dones promovent l’escolta activa i l’acompanyament. En el grup trobarà un espai en el qual et post expressar lliurement i sense ser jutjada. Dijous a les 11:00

G.A.M  per joves si tens entre 18 i 30 anys

i … t’han dit que tens problemes amb les substancies, el joc, internet o les apostes esportives, estàs mol nerviós , et costa controlar la ira i la frustració , et sents desanimat constantment, i cerques un espai on poder compartir experiències i trobar suport des de projecte vida volen ajudar-nos mútuament, em creat un grup per a tu. Dimarts a les 17:00.

Club de lectura organitzat conjuntament amb totes les biblioteques del Principat.

Calendari 2023/2024


13 novembre 2023 a la biblioteca pública d'Andorra ¿Cuánto bebes?

Informació, telèfon 828750 o bibliopublica@andorra.ad
Comptarem amb la presència de Oihan iturbide biòleg clínic i editor de Yonki Books

15 de gener 2024 a la biblioteca pública d'Escaldes "Jodida adicción”

Informació, telèfon 802256bibioteca@e-e.ad

19 de febrer de 2024 biblioteca pública de la Massana "Yo te quiero más" 

 Informació, telèfon 838910 biblioteca@comumassana.ad

11 de març 2024 biblioteca pública d'Encamp "Hasta que las pastillas nos separen o no”

 Informació, telèfon 732704 biblioteca@encamp.ad

15 d'abril 2024 a la biblioteca pública de Canillo "En busca de la verdad desnuda"
Informació, telèfon 753623 biblioteca@canillo.ad

06 de maig de 2024 a la biblioteca pública del Pas de la Casa "Un adicto en casa" 

Informació, telèfon 856787 bibliotecapas@encamp.ad

https://www.altaveu.com/reportatges

 

SEGONA SETMANA DE SENSIBILITZACIÓ REDUCCIÓ DE DANYS D'ADDICCIONS PRINCIPAT D'ANDORRA

que realitzarem la setmana del 13-16 de novembre, coincidint amb el dia mundial sense alcohol que se celebra el 15/11/2023.

L'objectiu d'aquesta setmana, és l'orientació a joves sobre el consum de substàncies tòxiques i addiccions comportamentals.

Seguint aquest objectiu, enguany se celebraran xerrades dirigides a  joves, professionals i famílies.

Del 13 al 16 realitzarem xerrades en diferents centres educatius del país per a parlar amb els joves d'addiccions comportamentals i de substàncies.

El 13 de novembre a les 15.30 es durà a terme una xerrada per a professionals que treballin amb el col·lectiu juvenil, a càrrec de Juan Lamas director tècnic de Fejar i el dia 14 de novembre a les 20 es durà a terme una xerrada dirigida a famílies.

El dia 15 de novembre a les 15:00 es durà a terme una xerrada per a professionals que treballin amb el col·lectiu juvenil, a càrrec Francisco Pascual i Carmen Sala President i tresorera de la societat científica Sociodrogalcohol i el 16 a les 20 una xerrada dirigida a famílies.

El dia 15 de novembre commemorant el dia mundial sense alcohol realitzarem un espai de diàleg, en el que seran presents el Dr.Francisco Pascual, Carmen Sala, Oihan Iturbide (biòleg clínic) Dra. Maria Luisa Marin, així com diferents col·lectius del país, associacions, partits polítics etc.

https://www.andorradifusio.ad/noticies/projecte-vida-oferira-any-formacions-addiccions

Setmana de jornades de prevenció i sensibilització

En col·laboració amb el Ministeri de Joventut, El Rusc, el Comú de Sant Julià de Lòria, el COPSIA i Andbank; la setmana del 14/11/2022 vam portar persones expertes de les associacions espanyoles Projecte Home, Fejar i Grup Atra per dur a terme tallers a diferents escoles, fer una conferència a través del COPSIA i una taula rodona al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'esdeveniment va culminar el 17/11/2022 amb una xerrada a càrrec del Pedro García Aguado a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Projecte Vida organitza xerrades per prevenir els joves de les ad (andorradifusio.ad

Pedro García Aguado encapçala el nou cicle de conferències de tardor de Sant Julià (ara.ad)

La setmana del 13/11/2023 repetirem aquestes jornades. No t’ho perdis!

Tallers de prevenció:

Activitats interactives i pedagògiques per informar sobre les adiccions i les mesures per superar problemes existents o futurs. Vols que fem un taller de prevenció en l’àmbit de la teva organització?
Contacta’ns.

Divulgació i sensibilització:

Fem intervencions públiques a tot tipus de fòrums i mitjans de comunicació per desestigmatitzar, sensibilitzar i divulgar sobre la malaltia. També comptem amb professionals i persones que s’han recuperat de l’addicció del país i de fora per dur a terme aquestes intervencions i activitats.

Veure Actualitat.

Organització i participació a esdeveniments culturals, esportius i lúdics

En col·laboració amb el Comú de Sant Julià de Lòria, l’obra de teatre autobiogràfica del Roger Pera sobre addiccions el 30/05/2022.”

Roger Pera, sobre les addiccions: Això no va de ser mala persona, (andorradifusio.ad)

Participació de l’Eva Tenorio, la presidenta de l’associació, a l’esdeveniment La Serenalla de La Massana; en col·laboració amb El Rusc i el Comú de La Massana.”

LaSerenalla en Twitter: "?? Eva Tenorio, pres. i dinamitzadora del Projecte Vida, “Les persones som animals socials i per desenvolupar-nos com a societats hem d’intentar trobar més espais de debat que ens permetin parlar dels problemes, trencar estereotips i crear fils conductors amb l’administració.” https://t.co/tX15oeHWsh" / Twitter

Participació en l’obra de teatre Límits de l’Escena Nacional d’Andorra.” I afegir l’enllaç L'Escena Nacional d'Andorra presenta 'Límits' (diariandorra.ad)

Classes de ioga:

En fem cada setmana al local i les realitza l’Angi Duró Solanelles. De vegades fem excursions a la muntanya per fer ioga a l’aire lliure.

Grups de treball i reunions amb Govern

Per tal de representar al col·lectiu de persones afectades pels trastorns addictius i defensar les seves necessitats, participem a taules i grups de treball amb el Govern d’Andorra, i ens hi reunim constantment. Mediem entre les persones afectades, l’Administració i les Institucions per tal de trobar solucions, millorar i ampliar els serveis i recursos existents.

Per exemple, formem part del grup de treball del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA) i de la Taula Nacional de Salut Mental i Addiccions (TNSMA).