Projecte Vida rep 4.000 € per al grup terapèutic de dones, una inciativa pionera

El ministeri d’Afers Socials i Funció Pública ha subvencionat amb 4.401,64 euros el projecte de grup terapèutic de  dones, tal com va sortir ahir publicat al BOPA. Segons la seva presidenta, Eva Tenorio, la posada en marxa d’aquesta iniciativa suposa que per primera vegada es portarà a terme al país una intervenció en addiccions des d’una perspectiva de gènere. En aquest sentit, recorda que les dones que han experimentat violència de gènere són més vulnerables a les addiccions.

Tenorio explica que la intenció és començar primer per un grup que comptarà amb la intervenció d’una psicòloga especialitzada en violència de gènere i addiccions. Depenent de la demanda de participació, la iniciativa s’ampliaria. El projecte s’iniciarà al setembre, després de la festivitat de Meritxell. 

La presidenta de Projecte Vida remarca que treballaran en estreta col·laboració amb el departament d’Igualtat perquè els derivi donen que s’ajustin a les especificitats d’aquest projecte. Igualment, faran difusió per donar a conèixer la iniciativa. També detalla que hi haurà un servei de guarderia per als fills de les dones per tal de facilitar-los  la participació en el grup i que se n’encarregaran voluntaris. Finalment, remarca que aquest grup terapèutic és diferent del d’ajuda mútua, tant pel que fa a les destinatàries com al tipus d’intervenció.

40.000 € en ajudes
Afers Socials destina enguany prop de 40.000 euros a un total de 12 projectes d’igualtat de gènere, una xifra similar a la de l’any passat. Es tracta d’iniciatives que promouen activitats, actes i programes relatius a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com prevenir els casos de violència de gènere. 

A més de Projecte Vida, han rebut subvencions la Creu Roja Andorrana, Acció Feminista, l’Associació de Dones d’Andorra, Aimara SLU, Cerqueda Internacional Serveis, Socrepo, In 2 The Forest, Cooperand, Autea i Unió Ràdio del Pirineu