Projecte Vida reclama la creació d'un centre de desintoxicació

La unitat de conductes addictives (UCA) és la branca de la sanitat que s’encarrega de donar informació i assistència a persones amb conductes addictives, així com als familiars. Actualment atén més de 900 pacients i durant el març es van registrar prop de 800 visites. Tot i això, des de Projecte Vida, l’associació dedicada al tractament de les addiccions, creuen que els seus recursos són insuficients i reclamen la creació d’un centre de rehabilitació i desintoxicació.

El principal argument és que l’UCA és un centre de dia. Per tant, tal com va explicar Angi Duró, de Projecte Vida, quan una persona amb addicció experimenta un episodi de crisi les úniques opcions per tal que rebi atenció és portar-la a urgències o trucar a la policia. “Calen altres solucions més adequades. Les persones amb addiccions malauradament no poden fer el procés de rehabilitació al país”, va reivindicar. Així mateix, va destacar la importància de seguir treballant en la prevenció al voltant de les addiccions i és per això que dilluns vinent han organitzat una jornada amb motiu del Dia internacional contra l’ús indegut i el tràfic de drogues.

L’acte s’organitza conjuntament amb la branca juvenil de la Creu Roja i tindrà lloc a les 18.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ja que creuen convenient fer alguna acció de sensibilització. Duró va explicar que no serà una xerrada convencional, sinó “un espai per compartir vivències, posar-nos en la pell d’aquestes persones i parlar obertament del tema”. En efecte, va lamentar que les addiccions continuen sent un tema tabú i va concloure que “no tenen edat ni tenen condició social. Són una malaltia”.