Projecte Vida reclama un centre d'internament i de desintoxicació específic per a joves

Projecte Vida reclama un centre d'internament i de desintoxicació específic per a joves. La presidenta de l'associació sobre trastorns addictius, Eva Tenorio, ha assegurat a l'Obert per vacances de Ràdio Nacional que la unitat de conductes addictives s'està quedant petita per l'augment de casos.

296 milions de persones consumeixen droga al món, així ho afirma l'últim informe mundial sobre drogues de l'ONU. Això suposa un augment del 23% en una dècada.

L'edat d'inici del consum és als 14 anys i, per això, la presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, demana un centre específic per als joves. "Aquests joves necessitarien un centre específic, aquí a Andorra a ser possible, d'internament i de desintoxicació". Afirma que els ajudaria a "poder fer teràpies conductuals i treure'ls del seu entorn social, que poden ser els amics o els llocs on compraven".

Tenorio creu que la unitat de conductes addictives té uns recursos insuficients. Actualment atén més de 900 pacients i el nombre augmenta. "La UCA necessita molts més recursos, obrir una part per joves i és petita per a totes les necessitats que té Andorra", constata la presidenta de l'associació.

Des de l'associació esperen que els atorguin dues subvencions, una per a un grup d'ajuda mútua per a joves de 19 a 27 anys i l'altre per a dones que pateixen violència de gènere, que esperen poder tirar endavant aquest setembre. 

Pel que fa a les trucades des de la creació de Projecte Vida l'any 2022, l'associació n'ha rebut entre 100 i 150.