Projecte Vida oferirà aquest any formacions sobre addiccions a professionals i famílies

La segona edició de la setmana de la sensibilització i reducció de danys d'addiccions oferirà aquest any formacions a professionals i famílies, a més de les escoles. Es tractaran l'addicció als jocs i les pantalles, d'una banda, i les drogues, de l'altra. 

Les jornades les organitza Projecte Vida en col·laboració amb el Comú d'Andorra la Vella i associacions espanyoles durant la setmana del 13 de novembre. També es farà un espai de diàleg entre professionals, famílies i joves sobre alternatives al consum. També es farà un club de lectura amb Yonki Books. 

Les jornades es desenvoluparan del 13 al 16 de novembre, una part a les escoles i les activitats de divulgació adreçades a les famílies al Centre de Congressos. Projecte Vida compta amb el suport i la col·laboració d’entitats espanyoles com FEJAR (Federación Española de Jugadores de Azar Rehabilitados), que se centrarà en l’addicció als jocs i les pantalles, i SOCIDROGALCOHOL (Sociedad Científica Española de Estudios sobre el Alcohol, el Alcoholismo y otras Toxicomanías).

Les jornades començaran els dies 13 i 14 de novembre amb una xerrada a les escoles de la mà de Projecte Vida i FEJAR, on es tractaran les addiccions sense substàncies. Els dies 15 i 16 serà el torn de SOCIDROGALCOHOL als centres educatius. En total hi assistiran 200 alumnes. D’altra banda, també el dia 13 de novembre s’oferirà la primera xerrada per a professionals que treballen amb adolescents. Finalment, els dies 14 i 16 de novembre tindran lloc al Centre de Congressos les trobades amb les famílies. En primer lloc, el dia 14, de 20 a 21.30 h, Juan Lamas Alonso, director tècnic de FEJAR, oferirà la xerrada "Navegant per l’era digital de forma segura i saludable". Posteriorment, el dia 16 de novembre, de 20 a 21.30 h, Francisco Pascual i Carmen Sala, de SOCIDROGALCOHOL, es faran càrrec de la xerrada "La informació és salut. Parlem de drogues".

El dimecres, 15 de novembre, es farà una trobada entre famílies, joves, professionals i qualsevol persona interessada. En aquesta ocasió s’ha plantejat la pregunta "Quines alternatives existeixen al consum de drogues durant la joventut?" Pel que fa al club de lectura, se celebrarà el 13 de novembre amb el llibre Cuánto bebes?, de David Nutt. Totes les activitats són gratuïtes i les orientades a professionals, així com l'espai de diàleg, requereixen inscripció.