Projecte Vida engega un grup d’ajuda mútua per a joves

Projecte Vida ha posat en marxa una prova pilot de grups d’ajuda mútua per a joves. Van començar fa un parell de setmanes. Es reuneixen els dijous a les 17 hores i tenen una periodicitat setmanal. De moment s’hi han apuntat cinc joves d’edats compreses entre els 19 i els 27 anys, segons ha informat la presidenta de l’associació, Eva Tenorio. Ella mateixa i un psicòleg infantojuvenil especialitzat en addiccions acompanyen aquests joves en una sessió que dura aproximadament una hora i mitja i que té lloc a la seu del Projecte Vida de l’avinguda Fiter i Rossell, a la tercera planta de l’edifici de la Llanterna. 

Segons Tenorio, aquesta prova pilot s’ha iniciat per veure com funcionen els grups per a gent jove ja que l’objectiu és poder oferir els grups també a adolescents a partir de setembre. Una iniciativa que per portar-la a terme ha de comptar amb la subvenció que l’associació ha sol·licitat al Govern. I és que per tirar-la endavant necessiten aquesta aportació econòmica per poder comptar així amb els professionals necessaris per acompanyar tant aquest grup de joves com el d’adults i el de familiars. Segons Tenorio, són ben conscients de la necessitat del reforç professional per garantir la bona marxa dels grups sobretot en aquestes edats més vulnerables. La presidenta de Projecte Vida posa en relleu la necessitat d’oferir aquest grup específicament destinat als joves ja que les seves experiències i els seus interessos són diferents dels que poden tenir els adults. Igualment exposa que cal tenir paciència per veure els fruits de la iniciativa.

De moment, l’associació està “estirant” l’aportació econòmica que els va fer arribar l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) per portar a terme els grups d’ajuda mútua i les sessions de ioga, a més del treball desinteressat dels voluntaris, ha remarcat Tenorio.
A més d’aquest nou grup, funcionen el d’addictes i dos de familiars. La participació en aquests grups és gratuïta, ha recordat Tenorio.