Projecte Vida demana que l'UCA estigui ubicada dins la unitat de Salut Mental per protegir més els usuaris

Un canvi d'ubicació de la Unitat de Conductes Addictives de l'hospital per protegir més la intimitat dels pacients i fer efectiu l'Observatori de Drogodependències que recull el PISMA. Aquestes són algunes de les peticions que Projecte Vida va presentar ahir en la segona Taula Nacional de Salut Mental i Addiccions.

Que l'UCA estigui situada físicament dins la Unitat de Salut Mental de l'hospital és una de les principals reivindicacions de Projecte Vida, ja que per als usuaris l'actual ubicació resulta incòmode i consideren que en alguns casos arriba a generar més autoestigma. Quant a serveis, pensen que seria molt interessant poder impulsar una Unitat de Patologia Dual per poder acompanyar els pacients que pateixen una addicció i algun altre problema de salut mental. 

També reclamen que l'Observatori de Drogodependències que recull el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions pugui ser una realitat el 2023. En aquest punt, consciencien de la necessitat de canviar la nomenclatura i parlar d'addicions en genèric, més enllà de les relacionades amb les substàncies.

En el marc de la segona Taula Nacional de Salut Mental i Addiccions també es va parlar de la necessitat d'impulsar accions de prevenció davant la futura obertura del Casino, tenint en compte la possibilitat que aquest centre pugui potenciar certes addiccions com la del joc. 

A més, quant a la prevenció, aposten fermament perquè a les escoles es comenci abans dels dotze anys, que és la franja d'edat que preveu el PISMA. La proposta de l'entitat és iniciar-la a partir dels vuit.