Projecte Vida celebra que l’administració vulgui treballar amb Projecte Home

Projecte Vida considera una “molt bona notícia” que l’administració andorrana hagi volgut conèixer de prop els recursos, les instal·lacions i les maneres de fer de l’associació catalana Projecte Home, amb la qual col·laboren des del primer dia. I és que recentment la secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, i la seva homòloga de Salut, Helena Mas –juntament amb representants del Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS)– han mantingut una trobada amb responsables de l’organització catalana a Barcelona.

Projecte Home Catalunya és una associació dedicada fonamentalment a la prevenció, a l’atenció, a la rehabilitació i a la reinserció social de les drogodependències. I col·labora des de la posada en marxa de Projecte Vida amb aquesta entitat andorrana. De fet, Projecte Home Catalunya va tenir bona part de culpa, en positiu, de la realització, a l’octubre, de la setmana de sensibilització d’addiccions. Projecte Vida espera que més aviat que tard es pugui establir alguna mena de col·laboració directa entre l’administració del Principat i l’entitat catalana.

Durant la visita, Milà i Mas van poder conèixer de primera mà les instal·lacions i els recursos de l’associació per dur a terme la seva tasca, així com la feina dels professionals que hi treballen i als usuaris. A més, les dues secretàries d’Estat van mantenir una reunió amb el delegat internacional de l’associació Projecte Home, Oriol Esculies, i amb la directora de Projecte Home Catalunya, Neus Canals, amb qui van compartir la possibilitat d’estudiar vies de col·laboració.