Projecte Vida celebra l'“èxit” del gener sec

 

El gener sec, una iniciativa per no beure durant el primer mes de l’any, va ser importada al Principat per Projecte Vida, que va iniciar una campanya per xarxes on donaven diferents consells a totes aquelles persones que estiguessin interessades a abandonar l’alcohol, almenys, durant el mes de gener.

Eva Tenorio, presidenta del Projecte Vida, va apuntar que l’objectiu era que “es comencés a parlar del gener sec a Andorra” i, tot i que no hi ha dades exactes de quantes persones van seguir les recomanacions, va afegir que “hi va haver gent que es va interessar per la iniciativa” i que va trucar a les oficines de Projecte Vida. Per tant, Tenorio va remarcar que “l’objectiu es va complir”. Una vegada introduït el concepte, la presidenta de Projecte Vida va avançar que de cara l’any vinent buscaran una manera per fer que la campanya sigui més completa i hi hagi l’opció de fer el seguiment de tots els participants, però per fer-ho, l’organització necessita més recursos, va lamentar Tenorio.

Una part dels recursos econòmics necessaris s’estan recaptant a través de la campanya dotzexdotze, que permet col·laborar amb els grups d’ajuda mútua per a persones amb addiccions amb donatius d’un euro enviant VIDA al 604. D’igual manera, es pot donar a través del bizum del Projecte Vida al 08941.

El següent projecte que iniciarà l’associació és reprendre el grup de joves, un espai on la gent d’entre 18 i 30 anys pot acudir per parlar de les seves addiccions, ja sigui a les drogues, a les apostes, a la pornografia... Aquest espai segur s’obrirà al març i de moment s’hi han apuntat 5 nois i noies, tres dels quals ja van participar en aquesta iniciatva l’any passat, i 2 que s’han apuntat nous. Els primers contactes solen vindre a través dels mateixos joves, que reconeixen tindre un problema i acudeixen a Projecte Vida, va remarcar Tenorio. Però en alguns casos són les famílies les que, preocupades pel benestar dels seus fills, avisen a l’entitat. La durada de l’espai dependrà de molts factors, ja que al tractar amb gent jove solen ser volàtils i pot ser que deixin de vindre a les sessions d’un dia per l’altre, va explicar Tenorio, però la intenció és que duri des del març fins a finals d’any.

Tenorio va explicar que també hi ha persones amb trastorns alimentaris que contacten a Projecte Vida, però ells els deriven a Salut Mental, ja que no es poden fer càrrec d’aquestes malalties. D’igual manera que de moment tampoc atendran menors a les taules que estan organitzant.