La ludopatia, una addicció que arrossega estructures familiars

L'addicció al joc, principalment apostant diners, és un problema que afecta totes les edats i sovint provoca altres complicacions, com desenvolupar més addiccions. Els problemes amb l'alcohol en són un exemple i, per això, és fonamental demanar ajuda psicològica.

L'Organització Mundial de la Salut afirma que la ludopatia és una malaltia que consisteix en l'addicció a jugar apostant diners. Està classificada dins dels trastorns dels hàbits i del control dels impulsos. A diferència d'altres addiccions, no suposa una ingesta de cap substància, però sí que pot estar acompanyada de problemes amb l'alcohol i les drogues

Un problema que tal com assegura el psicopedagog Edgar Martos fa que "s'aturin altres coses per invertir en quelcom que em genera problemes econòmics i arrossega estructures familiars, no només la persona."

Al país hi ha 7 persones que han sol·licitat ajuda a Projecte Vida, una associació sense ànim de lucre que acompanya i assessora amb grups d'ajuda mútua de totes les edats addictes al joc. La presidenta de l'associació, Eva Tenorio, explica quins perfils han demanat ajuda. "Hi ha una franja d'edats de joves que són addictes a apostes en línia per internet. També en tenim de 40 o 45 anys."

El tractament bàsic de la ludopatia és psicològic i busca l'abstinència completa del joc. De manera que es modifica la persona i el seu entorn.  Tal com afirma el psicopedagog, el tractament permetrà "mirar un entorn que no estem valorant i ajudarà a trobar la causa que fa que fugi de la realitat".

Com més es triga a conscienciar-se del problema i a deixar-se ajudar, més difícil és sortir d'aquest problema tan addictiu