L'UdA recapta 500 euros per la salut mental

La Universitat d'Andorra ha celebrat avui la segona Jornada UdA Solidària. L'activitat ha servit per recaptar 500 euros de fons que s'han destinat a les associacions convidades i per visibilitzar les problemàtiques derivades de la salut mental a Andorra. La jornada ha comptat amb diferents activitats esportives i ha culminat amb una taula rodona en la qual s'han donat veu a les associacions de persones relacionades amb la salut mental.

En la taula rodona hi han participat l'Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (Sandra Cano), Associació de Familiars per a la Salut Mental a Andorra (Rosa Lluís) i Projecte Vida (Eva Tenorio). També hi ha participat el cap del servei de salut mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Carlos Mur, l’assessor del Ministeri de Salut del Govern Pere Bonet, i les representants del Servei d’Acompanyament a l’Estudiant i al Personal (SAEP) i del Servei d’Orientació i Coaching (SOC) de l’UdA, Mònica Duran i Meritxell Camp. I han posat èmfasi a l'augment de casos de salut mental detectats al país des de la pandèmia de la Còvid-19.

Durant l’acte s’han donat a conèixer dos serveis de l’UdA que treballen per gestionar i acompanyar tant estudiants com personal que pateixen dificultats per continuar la seva tasca acadèmica i/o professional. D’una banda, el SAEP acompanya i fa de pont entre les persones amb necessitats psicosocials o situacions de vulnerabilitat i els diferents serveis públics, i de l’altra, el SOC ofereix sessions d’atenció psicològica per abordar problemes relacionats amb l’estabilitat emocional.