Jornada formativa i cinema per parlar de salut mental

Professionals i associacions escalfen motors preparant activitats per commemorar el Dia mundial de la salut mental que se celebra el proper 10 d’octubre. Així, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra (Copsia) organitza una jornada sobre salut mental dedicada a les addiccions. Segons exposen des del Copsia al tríptic informatiu, el punt de partida perquè una persona demani ajuda és aprendre a reconèixer les addiccions. 

La jornada tindrà lloc a la Sala d’actes de MoraBanc des de les 10 del matí fins a les 15.30 hores, i tot i que l’acte és gratuït, l’aforament és limitat i caldrà inscripció prèvia a l’adreça copsia@copsia.ad o bé. També es poden seguir les ponències via telemàtica. La conferència inaugural anirà a càrrec del cap de salut mental del SAAS, Carlos Mur, que parlarà sobre les addiccions comportamentals a totes les edats i de l’abús concretament de la tecnologia. L’addicció al tabac, les opcions de tractament i la reducció del dany, serà el tema de la ponència del doctor José María García; mentre que el director del grup de sociologia d’Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó, explicarà les dades obtingudes sobre salut mental en relació amb els indicadors sobre el benestar infantil a Andorrra. Finalment, la presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, compartirà els projectes de l’associació.

Lluitar contra l'estigma

Per la seva banda, l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra i l’Associació de Familiars per a la Salut Mental organitzen de manera conjunta la projecció de la pel·lícula Ha nacido una estrella i un col·loqui posterior. La finalitat de l’acte és incidir en la necessitat de lluitar contra l’estigma.  Serà a les set de la tarda als cinemes Illa.