Activitats contra les addiccions des d'una perspectiva de gènere

Un estudi fet a sis països desvela que el 80% de les dones amb addiccions han patit maltractament en algun moment de la vida, i una gran part durant la infància. Projecte Vida, partint d’aquesta premissa, posarà en marxa una iniciativa per donar suport a aquest perfil de dona, que pateix agressions i alhora ha de combatre contra l’addicció a alguna droga. És una altra manera de visionar la violència de gènere juntament amb el maltractament, amb un enfocament que no s’hi ha fet mai.

La presidenta de l’associació, Eva Tenorio, explica que hi ha coordinació amb el ministeri d’Igualtat i que s’ha rebut una subvenció per fer realitat el projecte. Tenorio remarca que per primer cop es portarà a terme una intervenció en addiccions des d’una perspectiva de gènere. El programa s’iniciarà amb reunions setmanals i s’adequarà un espai destinat a guarderia. També hi participarà la Unitat de Conductes Addictives (UCA) i les dones hi podran acudir en qualsevol moment si ho necessiten. La presidenta recorda que la qüestió de les addiccions sempre s’ha tractat des d’una perspectiva més d’homes per la creença que són més propensos a les addiccions, “i aquesta no és la realitat”.

L’associació ha rebut una segona subvenció destinada a fer xerrades a les escoles. Serà al novembre, aprofitant que el dia 15 és el Dia Mundial sense alcohol. Les activitats estan aconsellades per a joves de 15 a 30 anys. Tenorio constata que els joves fan el mateix que els adults, “no hi ha una percepció de risc”.
Finalment, el club de la lectura desfilarà per totes les biblioteques del país també amb les addiccions com a eix central. Es tracta de fomentar la lectura amb temàtiques que estan relacionades amb les addiccions.