‘Gener sec’ amb Projecte Vida

L'associació Projecte Vida impulsa la iniciativa "Gener sec", que busca conscienciar sobre l'alcohol. De fet, la proposta és no consumir-me durant tot el mes. Ho fan alertats per la problemàtica al país que cada vegada és té el primer contacte amb aquestes begudes de més jove. 

L'entitat Projecte Vida, que sensibilitza i acompanya a persones que pateixen alguna addicció i les seves famílies, enceta aquest 2024 la campanya de conscienciació sobre el consum d'alcohol que rep el títol de "Gener sec". Una iniciativa que va començar el 2014 a la Gran Bretanya. L'objectiu és promoure un mes de gener sense ni una gota d'alcohol, sobretot davant de l'alerta de Salut Mental que el consum comença cada vegada més joves, entre els 13 i 14 anys. 

Segons el psicòleg expert en addiccions, Jean-Pierre Couteron, es tracta de promoure un repte que és fàcil i possible d'aconseguir, "fet que dóna l'oportunitat de superar-lo, ja que un mes no és un temps massa llarg", destacant que "aquesta és la història del primer pas. Jo ho he superat, estic del costat de l'èxit i dels qui agafen el control."

I els que hi participen també noten els resultats. 

"Durant un mes sencer em sento que estic més focalitzada i lúcida"

Morgane Morgan, testimoni que practica "Gener sec"

De fet, segons dades del 2016 de l'Organització Mundial de la Salut l'alcohol mata de manera directa 3 milions de persones cada any. Una mort de cada 20 que hi ha al món.